bitcoin economie

0
1362

Bitcoin Economie

Economische informatie over Bitcoin

  • Hoe worden Bitcoins gemaakt?
  • Hoe is er een waarde voor een Bitcoin?
  • Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald?
  • Is het mogelijk dat Bitcoins waardeloos worden?
  • Is Bitcoin een bubbel?
  • Zal het geen beperking zijn dat Bitcoin een eindig aantal heeft?
  • Is een deflatiespiraal een mogelijk scenario voor Bitcoin?
  • Zijn vluchtigheid en speculatie geen probleem voor Bitcoin?
  • Kan iemand alle Bitcoins kopen?

Bitcoin Economics | Hoe worden Bitcoins gemaakt?

Je hebt feitelijk Bitcoins verdiend alsof je graaft naar goud dat (als je het geluk hebt om het te vinden) goud toevoegt aan de totale wereldwijde goudreserve

Dit competitieve en gedecentraliseerde proces, 'mijnbouw'-( Mining) genoemd, individuen wordt door het Bitcoin-netwerk beloond of betaald voor hun diensten en activiteiten.

Bitcoin-mijnwerkers verwerken transacties en beveiligen het netwerk met behulp van gespecialiseerde hardware en ontvangen de nieuwe Bitcoins in ruil.

Het Bitcoin-protocol is speciaal zo geprogrammeerd dat nieuwe bitcoins met een vaste snelheid worden gemaakt. Dit is wat mijnbouw voor Bitcoins zo competitief maakt.

wanneer in de loop van de tijd steeds meer mijnwerkers bij het netwerk komen en alles vanuit dezelfde pool verdienen, zal het steeds moeilijker worden om hier echt winst mee te maken.

ze zijn niet in staat om het systeem te manipuleren, zodat ze hun weg moeten vinden in hoe ze hun bedrijfskosten kunnen verlagen om een positieve ROI te krijgen

bitcoin economie
bitcoin economie

Bitcoins worden gemaakt met een afnemend en vooraf bepaald tempo en voorspelbare snelheid. Het totale aantal nieuwe Bitcoins dat elk jaar wordt gemaakt, wordt in de loop van de tijd automatisch gehalveerd totdat de Bitcoin-uitgifte volledig stopt met in totaal 21 miljoen Bitcoins.

Wanneer dit niveau wordt bereikt, zullen de mijnwerkers van Bitcoins hoogstwaarschijnlijk alleen geld verdienen door de vele kleine transactiekosten te ondersteunen.

Hoe is er een waarde voor een Bitcoin?

In onze historie  ( ik heb het nu over een lange tijd terug ) werden schelpen, Jade of ivoor ook gebruikt als een legale vorm van geld.

Ze volgen allemaal de volgende kenmerken van geld (draagbaarheid, duurzaamheid, schaarste, deelbaarheid, herkenbaarheid en fungibiliteit)

Bitcoin is gebaseerd op Math, in tegenstelling tot goud of zilver, dat is gebaseerd op zijn fysieke eigenschappen of vertrouwen in centrale autoriteiten (zoals fiat-valuta's). Zoals bij alle valuta, komt de waarde van bit-munten alleen en rechtstreeks van mensen die bereid zijn ze als betaling te accepteren.

Alles wat nodig is om een waarde te behouden, is dat mensen het gaan gebruiken en vertrouwen hebben in deze valuta.

Wanneer we naar Bitcoin kijken, kan dit worden gemeten aan de hand van het groeiende aantal startups en verkopers van verkopers.

Bitcoin economie | Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald?

De oudste manier van waarde dicteert de waarde van Bitcoin en dit is vraag en aanbod. Als gevolg hiervan neemt de prijs van Bitcoins toe wanneer de vraag naar Bitcoins toeneemt en wanneer de vraag daalt, daalt de prijs.

Momenteel is er slechts een beperkt aantal Bitcoins in omloop en worden nieuwe Bitcoins met een voorspelbaar en afnemend percentage gecreëerd, wat ertoe zal leiden dat de vraag dit niveau van inflatie moet volgen om de prijs stabiel te houden. Bitcoin is op dit moment nog steeds een relatief kleine markt, dus er zijn geen enorme fondsen nodig om de marktprijs omhoog of omlaag te brengen.

Dit resulteert in een zeer volatiele markt die op zijn beurt zeer interessant is voor handelaren.

Is het mogelijk dat Bitcoins waardeloos worden?

De valuta's in het recente verleden die totaal waardeloos zijn geworden, hebben een hyperinflatie. De manier waarop Bitcoin is opgezet maakt dit scenario niet mogelijk, maar aan de andere kant is er altijd de mogelijkheid van concurrerende valuta's, technische storingen, politieke en regelgevende problemen om maar een paar mogelijkheden te noemen die het einde van de Bitcoin zouden kunnen zijn.

Als basis vuistregel, mag geen enkele valuta als absoluut veilig worden beschouwd voor mislukkingen of moeilijke tijden.

Maar voor het moment is Bitcoin betrouwbaar gebleken de laatste paar jaar sinds de oprichting en is er veel potentieel voor Bitcoin om te blijven groeien. Toch hebben we het hier over Bitcoin-economie en tegen wat velen beweren, is het in staat om te voorspellen wat de toekomst zal zijn voor Bitcoin.

Is Bitcoin een bubbel?

Een kunstmatige overschatting die zal resulteren in een plotselinge neerwaartse correctie definieert een bel. Een snelle prijsstijging is geen zeepbel.

De vraagprijs of meer de waarde van Bitcoins wordt bepaald door vraag en aanbod van de duizenden mensen in deze markt en vanwege deze vraag en de vraag dicteert het tarief.

Redenen voor veranderingen in het sentiment kunnen een verlies van vertrouwen in Bitcoin zijn, een groot verschil tussen waarde en prijs niet gebaseerd op de fundamenten van de Bitcoin-economie, meer aandacht in de pers waardoor meer handelaren en andere menselijke emoties ontstaan ​​die tegelijkertijd redenen om speculatieve vraag als ze een volatiele markt creëren die mogelijk maakt voor daghandel om actief te zijn.

Bitcoin is ook geen Ponzi-scheme. , omdat de definitie van een Ponzi-scheme een frauduleuze beleggingsoperatie is die zijn beleggers terugbetaalt van hun eigen geld, of het geld dat wordt betaald door volgende investeerders, in plaats van de winst van de personen die het bedrijf runnen .

Zal het geen beperking zijn dat Bitcoin een eindig aantal heeft?

Bitcoin is de enige valuta die in dit geval wordt afgetopt op 21 miljoen Bitcoins. er zullen nooit meer Bitcoins gemaakt worden dit zal geen beperking zijn aangezien Bitcoins opgedeeld kunnen worden tot 8 cijfers achter de komma (0.000.000 01 BTC) en zo ja, in de toekomst zelfs kleinere eenheden.

Naarmate de gemiddelde transactiegrootte afneemt, kunnen transacties eenvoudig worden uitgedrukt in subeenheden van een Bitcoin, zoals Millibitcoins (1 mBTC of 0,001 BTC).

Is een deflatiespiraal een mogelijk scenario voor Bitcoin?

De deflatoire spiraal theorie stelt dat als de prijzen naar verwachting dalen, mensen hun aankopen naar de toekomst zullen verplaatsen om te profiteren van de verwachte lagere prijzen.

Die afname van de vraag zal op zijn beurt ervoor zorgen dat handelaren hun prijzen verlagen om te proberen en op hun beurt de vraag stimuleren, waardoor het probleem nog erger wordt en tot een economische depressie leidt.

bitcoin economie
bitcoin economie

Hoewel deze theorie bij centrale makelaars vaak wordt gebruikt om inflatie te rechtvaardigen, lijkt het er niet op dat dit altijd het geval is. in de Bitcoin-economie is de waarde van de Bitcoin in de loop van de tijd gestegen en toch is ook de Bitcoin-economie op hetzelfde moment enorm gegroeid.

Omdat zowel de waarde van de valuta als de omvang van de economie in 2009 op nul is begonnen, heeft Bitcoin bewezen een tegenvoorbeeld van de theorie te zijn en daarmee te laten zien dat het soms verkeerd moet zijn.

Bitcoin is ook niet bedoeld als deflatievaluta. het concept is dat Bitcoin is bedoeld om op te blazen in zijn vroege jaren en stabiel te worden in zijn latere jaren. Met een stabiele monetaire basis en een stabiele economie, zou de waarde van de Bitcoin hetzelfde moeten blijven.

Zijn vluchtigheid (volatiliteit) en speculatie geen probleem voor Bitcoin?

Volatiliteit heeft geen invloed op de belangrijkste voordelen van Bitcoin als betalingssysteem voor het overboeken van geld van punt X naar punt Y.

Het is mogelijk dat bedrijven vrijwel direct overgaan op Bitcoin-betalingen naar hun lokale valuta, waardoor ze kunnen profiteren van de voordelen van Bitcoin zonder onderworpen te zijn aan prijsschommelingen.

Omdat Bitcoin unieke functies en eigenschappen biedt, kiezen veel mensen ervoor om Bitcoin te gebruiken. Hoe meer mensen het gebruiken, hoe stabieler de tarieven worden, dus de tijd zal het leren.

Kan iemand alle Bitcoins kopen?

Slechts een klein deel van Bitcoins uitgegeven tot op heden zijn te vinden op de valutamarkten te koop. Bitcoin markten zijn dat de prijs van een Bitcoin zal stijgen of dalen afhankelijk van vraag en aanbod. Bovendien zullen nieuwe Bitcoins nog tientallen jaren worden uitgegeven. totdat het totale bedrag van 21 miljoen is bereikt.

als gevolg kon zelfs de meest hardnekkige koper met diepe zakken niet alle Bitcoins kopen die er waren. en dit besluit de basis van Bitcoin economie

 

Summary
Bitcoin economie
Article Name
Bitcoin economie
Description
Economische informatie over Bitcoin Hoe worden Bitcoins gemaakt? Hoe is er een waarde voor een Bitcoin? Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald? Is het mogelijk dat Bitcoins waardeloos worden? Is Bitcoin een bubbel? Zal het geen beperking zijn dat Bitcoin een eindig aantal heeft? Is een deflatiespiraal een mogelijk scenario voor Bitcoin? Zijn vluchtigheid en speculatie geen probleem voor Bitcoin? Kan iemand alle Bitcoins kopen?
Author
Publisher Name
https://btchandelen.nl
Publisher Logo