Bitcoin juridische informatie

0
1642

Bitcoin Legaal

Bitcoin juridische informatie

  • Hoe legaal is Bitcoin?
  • Is het mogelijk om Bitcoin te gebruiken voor illegale activiteiten?
  • Kan Bitcoin worden gereguleerd?
  • Hoe werkt Bitcoin met belastingen?
  • Is er met Bitcoin consumentenbescherming?

Hoe legaal is Bitcoin?

Bitcoin juridische informatie| Op dit moment hebben we nog niet gehoord dat Bitcoin door enig jurisdictie als illegaal wordt gemarkeerd.

Er zijn nog steeds enkele jurisdicties (bijvoorbeeld Argentinië) die alle vreemde valuta ernstig beperken of verbieden, ongeacht welk type dus dit geld ook voor de gewone harde munten.

En tegelijkertijd beperken sommige andere jurisdicties(bijvoorbeeld Thailand) de licentiëring van bepaalde entiteiten, zoals Bitcoin-exchanges.

Bitcoin juridische informatie | Regelgevers uit verschillende jurisdicties zijn bezig om gebruikers en bedrijven beperkingen, wetten en regels te geven over hoe ze deze nieuwe technologie moeten integreren met het formele, gereguleerde financiële systeem.

Het beste voorbeeld hiervan is een bureau in het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten, het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), dat niet-bindende richtlijnen publiceerde over hoe het specifieke activiteiten met betrekking tot virtuele valuta karakteriseert.

Link : Virtual Currency Schemes - European Central Bank

Is het mogelijk om Bitcoin te gebruiken voor illegale activiteiten?

het basis antwoord is JA, maar dit is ook een beetje een strikvraag, omdat sommige mensen altijd op zoek zijn naar een illegaal voordeel en in de financiele industrie dit altijd het geval

Maar als je kijkt naar de huidige betaalmethodes die beschikbaar zijn in de financiële markten van vandaag, dan is Bitcoin eigenlijk veiliger voor de alternatieven, zoals contant geld of creditcards.

  • Het voordeel van Bitcoin voor contant geld is dat het onmogelijk is om te vervalsen.
  • het voordeel van Bitcoin op creditcards is dat gebruikers de volledige controle hebben (geen verborgen kosten)

Bitcoin juridische informatie| Bitcoin-transacties zijn onomkeerbaar en ongevoelig voor terugboekingen die frauduleus zijn. Bitcoin maakt het mogelijk om geld te beveiligen tegen diefstal en verlies met behulp van zeer sterke en nuttige mechanismen, bijvoorbeeld meerdere handtekeningen, encryptie en back-ups.

Bitcoin Legale Informatie
Bitcoin Legale Informatie

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die kijken en soms een manier vinden om het systeem te manipuleren.

Maar vanwege het feit dat mensen over de hele wereld voortdurend aan verbetering werken, deze aspecten op gemeenschapsniveau, zal het gemakkelijker zijn om zich aan te passen aan frauduleus gedrag

Bitcoin zal in de toekomst worden onderworpen aan vergelijkbare voorschriften die al bestaan binnen bestaande financiële systemen, en Bitcoin zal waarschijnlijk niet voorkomen dat strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd.

Bitcoin juridische aanpak van regelgeving - kan Bitcoin worden gereguleerd?

Hier ligt de kracht van Bitcoin

Het Bitcoin-protocol zelf kan niet worden gewijzigd zonder de goedkeuring en medewerking van bijna alle gebruikers, die uiteindelijk kiezen welke software zij gebruiken. Poging om specifieke en speciale rechten toe te kennen aan een lokale autoriteit in de regels van het wereldwijde Bitcoin-netwerk is geen praktische mogelijkheid

Bitcoin kan worden gereguleert zoals elk ander instrument zoals bijvoorbeeld de Dollar.

Dit is niet anders dan elk ander hulpmiddel en kan in elk land aan verschillende voorschriften worden onderworpen. We kunnen zien dat sommige landen het heel moeilijk zullen maken om met Bitcoin te werken. maar dit zal een economisch effect hebben op hun binnenlandse activiteiten, net als wanneer een land weigert om met de Britse Ponden samen te werken

De Bedrijven die deze valuta of betaalmethode nodig hebben om internationaal zaken te doen zullen op zoek gaan in het buitenland voor oplossingen en markten verschuiven voor dit land.wat natuurlijk tot gevolg zal hebben dat bedrijven verdwijnen,

Hoe werkt Bitcoin met belastingen?

Bitcoin heeft geen wettige betaalstatus in geen enkele jurisdictie omdat het geen fiat-valuta is. maar waar er geld is, zijn er belastingen en als zodanig zal belastingplicht ontstaan, ongeacht het formaat.

Je mag dus verwachten dat in de toekomst andere belastbare diensten zoals bijvoorbeeld salarissen, verkoop en vermogenswinsten zullen worden verwerkt met Bitcoin en dan zullen de regelgevende instituties de voorschriften schrijven om deze dienst overeenkomstig te belasten. ze zullen een weg vinden !! 🙂

Heeft  Bitcoin Juridische consumentenbescherming?Bitcoin legaal , bescherming

In tegenstelling tot geld of andere betaalmethoden, laat Bitcoin altijd een openbaar bewijs achter dat er een transactie heeft plaatsgevonden; dit kan op zijn beurt weer worden gebruikt tegen bedrijven met frauduleuze praktijken.

Mensen hebben de volledige vrijheid om hun portemonnee naar eigen inzicht te gebruiken, dit is voor de eenvoudige transactie maar ook voor de meer complexe financiële contracten.

Met meerdere handtekeningen kan een transactie alleen door het netwerk worden geaccepteerd als een bepaald aantal van een bepaalde groep mensen ermee instemt de transactie te ondertekenen.

Dit brengt een hele nieuwe manier om met geschillen om te gaan, aangezien een derde partij in staat is om een ​​transactie goed te keuren of af te wijzen in geval van onenigheid tussen de andere partijen zonder controle te hebben over hun geld.