Wat zijn Bitcoin portefeuilles? | een eenvoudige uitleg over BTC Portomonees

0
1241

Wat zijn Bitcoin portefeuilles?

Bitcoin portefeuille slaat de informatie op die nodig is om bitcoins af te handelen.

Hoewel Bitcoin portefeuilles vaak worden beschreven als een plaats om ze te bewaren of om bitcoins opslaan, zijn bitcoins vanwege de aard van het systeem niet te scheiden van het blockchain-transactiepadboek.

Een betere manier om een portefeuille te beschrijven, is iets dat "de digitale legitimatiegegevens voor uw bitcoins  op te slaan en u toegang te geeft tot de Bitcoin wanneer u maar wilt of ."

cryptografie Bitcoin portefeuilleDe Bitcoins maakt gebruik van met openbare sleutels ( public key) , waarbij er twee cryptografische sleutels, een openbare en een private,zijn

De meest elementaire portemonnee is een verzameling van deze sleutels.

Er zijn verschillende soorten portefeuilles. Softwareportefeuilles maken verbinding met het netwerk en zorgen ervoor dat bitcoins kunnen worden uitgegeven naast de inloggegevens die het eigendom zijn. Softwareportefeuilles kunnen verder worden onderverdeeld in twee categorieën:

  • volledige clients
  • lichtgewicht clients.

Bitcoin portefeuilles
Bitcoin portefeuilles

Volledige clients verifiëren transacties rechtstreeks op een lokale kopie van de blockchain (verwacht wordt dat dit in 2016 60 GB overtreft, wat voor sommige gebruikers een ongemak of onmogelijk kan zijn).

Lichtgewicht (SPV / vereenvoudigde betalingsverificatie) klanten daarentegen raadplegen een server om de blokkeerketen te analyseren en krijgen alleen relevante transacties van de server (transacties van en naar de gebruiker).

Wanneer u met lichtgewicht wallets werkt, moet de gebruiker de server tot op zekere hoogte vertrouwen. De server kan geen bitcoins rechtstreeks stelen of transacties onderscheppen, maar de server kan defecte waarden rapporteren aan de gebruiker.

Met beide soorten software portomonees , de gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het bewaren van hun persoonlijke sleutels op een veilige plaats.

Naast softwareportefeuilles bieden internetdiensten die online portefeuilles worden genoemd vergelijkbare functionaliteit, maar zijn ze misschien ook eenvoudiger te gebruiken. In dit geval worden de legitimatiegegevens voor toegangsfondsen opgeslagen bij de aanbieder van de online portefeuille en niet op de hardware van de gebruiker.

Als gevolg hiervan moet de gebruiker volledig vertrouwen hebben in de portefeuilleprovider. Een kwaadwillende provider of een inbreuk op de serverbeveiliging kan ertoe leiden dat toevertrouwde bitcoins worden gestolen.

Fysieke portefeuilles bestaan ook en zijn veiliger, omdat ze de inloggegevens opslaan die nodig zijn om bitcoins offline te besteden. Voorbeelden combineren een nieuwheidsmunt met deze referenties afgedrukt op metaal, hout of plastic.

Andere zijn gewoon papieren afdrukken. Een ander soort portefeuille, een hardwareportefeuille genoemd, bewaart inloggegevens offline terwijl transacties worden vergemakkelijkt.