fundamentele analyse uitgelegt

Fundamentele analyse uitgelegd

Inleiding tot fundamentele analyse

De kern van fundamentele analyse is om het huidige marktnieuws en marktsentiment te begrijpen en te gebruiken om een ​​voorspelling te doen over de waarde van een actief in de toekomst.

Waarom zijn fundamentele analyses van de markt of industrie zo 'fundamenteel' in essentie als we het hebben over het marktnieuws?

Bij het beschouwen van de economische en politieke mondiale omgeving zijn er een aantal landen die domineren. De economie van andere landen is het gevolg van deze dominante landen.

De Verenigde Staten werden bijvoorbeeld een van de belangrijkste dominante wereldnaties na de Bretton-Woods-conferentie van 1944 tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Veel landen in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog werden wegens binnenlandse omstandigheden gedwongen tot valuta's en economieën tot de waarde van de Amerikaanse dollar.

Vanaf dat moment was de Amerikaanse dollar de standaardvaluta waarop de internationale handel luidt.

Hierdoor zijn veel landen afhankelijk geworden van de handel en hulp van de Verenigde Staten. Rusland is een ander voorbeeld en China is het afgelopen decennium een ​​van de belangrijkste spelers geworden.

Door de enorme industrialisatie is er een enorme vraag naar bepaalde activa zoals olie. Hierdoor zijn veel landen nu afhankelijk geworden van China (voornamelijk de Afrikaanse landen).

In Europa is deze rol overgenomen door de Duitsers, omdat zij de grootste en sterkste economie van Europa hebben en dus vrijwel alle  belsluiten maken die we in de afgelopen paar jaar hebben gezien,  als het gaat om Griekenland of anddere landen Duitsland staat op de voorgrond

Fundamentele analyse uitgelegd

Dus wat betekent dit in fundamentele analyse?
Vandaag zijn er periodiek geprogrammeerde aankondigingen over belangrijke economische en politieke gebeurtenissen die een impact hebben op de wereldeconomie. De markten volgen en houden deze mededelingen nauwlettend in de gaten, omdat ze grote implicaties kunnen hebben en de toekomst van de wereldeconomie op elk moment kunnen beïnvloeden. Afhankelijk van het resultaat van deze aankondigingen, kunnen de markten reageren met een positief sentiment of met een negatief sentiment over de economie en valuta van het land dat de aankondiging doet.

Als deze aankondigingen door de hoofdspeler worden gedaan zoals eerder beschreven, zul je zien dat alle economieën van de landen die gekoppeld zijn aan de valuta van de grote spelers ook de reactie van het sentiment op de aankondiging zullen hebben. Zodra marktvooroordeel is gevormd, zullen handelaren activa verhandelen op basis van de bias en kunnen ze besluiten om meer van het actief te kopen of het te verkopen. Nu u de schaal in het achterhoofd houdt van de wereldeconomie, begrijpt u dat dit verstrekkende resultaten en implicaties heeft.

Nieuwsaankondigingen kunnen worden geclassificeerd op basis van de omvang van de wereldwijde impact op de wereldeconomie en het beleggerssentiment in low-impact, medium-impact en high-impact nieuws.

Dit is de reden waarom het nieuws zo'n diepgaande impact heeft op de markt. Aangezien de markt dynamisch is en het economische klimaat voor veel landen snel verandert, zult u zien dat sommige aankondigingen met een lage impact nu een hoge impact hebben gekregen en vice versa.

Handelaren die het nieuws volgen, letten op de volgende nieuwsitems:

 • Gegevens over productie.
 • Werkgelegenheidsgegevens: zoals werkloze claims en de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten.
 • Sommige landspecifieke rapporten zoals ADP Employment veranderen in de VS.
  Bruto binnenlands product (bbp).
 • Consumentensentiment en detailhandelsrapporten.
 • Alles wat de beweging van consumentenverhalen meet, is nu een belangrijk aspect dat door de financiële markten moet worden gebruikt om de economische gezondheid en levensvatbaarheid van de betrokken landen te begrijpen en te meten.

Fundamentele analysecomponenten

Handelaren zullen kijken naar het volgende:

 1. Actueel nummer: dit is het cijfer in de persmededeling
  Een opiniepeiling van vooraanstaande economen zal een gemiddeld cijfer geven waaraan zij verwachten dat het nieuws zich zal conformeren.
 2. Afwijking: dit is het verschil tussen de consensusfiguur en het werkelijke cijfer Consensus / Verwacht aantal:

Als je naar deze cijfers kijkt, moet je begrijpen dat ze allemaal belangrijk zijn, maar de afwijking geeft aan dat de handelaar de meeste informatie heeft.

Als de afwijking bijvoorbeeld veel hoger is dan verwacht, ongeacht de richting (naar boven of naar beneden), geeft dit de handelaren een goed signaal om hun strategie te baseren en te handelen.

Dus wanneer u het nieuws volgt en begrijpt welke informatie moet worden gehaald uit de fundamentele analyse, zult u in staat zijn om meer zelfvertrouwen uit te wisselen. Houd er rekening mee dat dit ook negatief voor u kan zijn als u open posities heeft en de afwijkingen een sentiment creëren dat tegengesteld is aan uw genomen richting bij binaire optiehandel.

fundamentele analyse uitgelegtDit is ook de reden waarom je veel meer handelsactiviteit zult zien vlak nadat de aankondigingen zijn gedaan en minder handelsactiviteit voor de aankondigingen.

Veel Brokers geven zichzelf enkele minuten waarin de getroffen activa voor de komende aankondiging niet verhandelbaar zijn, wat betreft hun risicobeheersperspectief. De markt zou kunnen evolueren met een dergelijk agressief sentiment en een richting die ze zullen volgen zodra de aankondiging te veel exposure heeft.

U ziet dus dat 3 tot 5 minuten vóór en 3-5 minuten na de aankondiging de betreffende activa niet beschikbaar zijn.